Startside / Nyheder
På denne side vil der løbende komme opdateringer omkring messen.
 
 
Find programmet for dagen her
 
 
 

Erhvervs- og Uddannelsesmesse Mariagerfjord 2017

 
 
Status på antal tilmeldte
 
Vi er i fuld gang med forberedelserne til EUM 17 og kan præsentere de tilmeldte uddannelsesinstitutioner og virksomheder.
 
Vi ser meget frem til at skabe en god dag for de unge sammen med de udstillede viksomheder og uddannelser!
 
 
22 tilmeldte uddannelsesinstutioner:
  Erhvervsakademi  Dania  
   Viden Djurs  
Erhvervsskolerne Aars    YFU Danmark  
Mariagerfjord 10. klassecenter   Den Jydske Haandværkerskole  
Mariagerfjord Gymnasium    UCN  
VUC & HF Nordjylland    Tradium  
Mercantec   UU- Mariagerfjord  
Hobro Produktionshøjskole    SOSU Nord  
Techcollege    AMU Nordjylland  
Solhverv Privatskole (10.kl.)    FCH Train   
 
Tradium Mariagerfjord HHX
  Campus Mariagerfjord  
       
 
 
 
 
  
 
 
Svend B.
Christophersen
(klejnsmed)
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Erhvervs- og Uddannelsesmesse Mariagerfjord 2015

 

Update 10-12-2015: Mange tak!

Ovenpå en vellykket messe, siger vi mange tak til alle der var involveret. Både udstillere, besøgende og andre involverede skal have stor tak for at være med til at skabe en rigtig god dag. 
 
Vi er nu i gang med evalueringen af messen, hvor vi indhenter ris og ros fra både udstillere, skoleelever og lærere. Alle kommentarer og vurderinger hjælper med til at vi kan lave en endnu bedre messe næste gang. Tak til alle der har deltaget i vores evalueringer - vi kan ikke gøre messen bedre uden jer!
 
Forneden kan også ses den sidste pressemeddelelse, som blev sendt ud dagen efter messen. 
 

Pressemeddelelse 27. november 2015

Fuld fart over fremtiden til Erhvervs- og Uddannelsesmesse i Mariagerfjord
Der var fuld fart på, da 1100 unge mennesker fra 8.-9.-10. klasse var forbi Erhvervs- og Uddannelsesmessen i Hobro Idrætscenter torsdag d. 26. november.

Det summede af liv i hele hallen, og eleverne var meget optaget af de mange spændende virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der var med som udstillere på messen. Det var tredje gang messen løb af stablen, og i år var der udstillerrekord med hele 50 udstillere, så den store hal var fyldt fuldstændig, og alt var udsolgt.

De mange udstillere havde gjort rigtig meget ud af deres stande, og både Beredskabet, Nordjyllands Politi og Toyota Lihn og Boi taget biler med, som flittigt blev besøgt. Derudover havde også mange udstillere forskellige arbejdende stande, hvor eleverne kunne prøve arbejdet af. Hos Lillegården EL kunne de unge forsøge sig med at skille et stik ad, og Tech College Mariagerfjord delte flittigt ud af smagsprøver, som var tilberedt på standen, af elever på grundforløbet Mad og Oplevelser.

Messen viste mulighederne
Rebekka Laustsen og Julie Overby fra 8.E på Søndre Skole, var rundt og besøge næsten alle messens stande, De syntes blandt andet rigtig godt om Tech College Mariagerfjords stand, hvor der var gjort klar med smagsprøver og levende lys, og hos Akzo Nobel Salt var det interessant med de mange forskellige slags salt, som virksomheden havde med.
Rebekka og Julie var begge imponerede over, at udstillerne havde gjort så meget ud af deres stande og at der var så mange sjove ting, de kunne prøve. De prøvede for eksempel at styre små biler med joystik på AMU Nordjyllands stand, hvor man informerede om Logistikuddannelsen.
Før messen havde de snakket om uddannelse på klassen, men de var stadig begge i tvivl om, hvad der skulle ske efter 9. klasse. Efter deres besøg på messen har de nu fået øjnene op for mange flere muligheder, for der var mange ting, som de slet ikke vidste, man kunne uddanne sig til.

Toyota Lihn og Boi deltog på messen med en mekanikerlærling, en Toyota Aygo og sælger Brian Svanholm. ’Vi har været rigtig tilfredse med at være med på messen i dag. Det er selvfølgelig svært at have forventninger på forhånd, for det er første gang vi er med, men vi har haft besøg af en masse unge mennesker. Nogle viser mere interesse end andre’, fortæller Brian Svanholm. ’Det er ikke fordi, vi leder efter lærlinge lige nu, men vi synes, det er vigtigt som virksomhed også at tage et ansvar, og vise at vi er her, når de unge står i den situation de står i, med at skulle vælge uddannelse. De unge har rigtig mange muligheder, og nogle griber dem. Vi ville i hvert fald gerne vise i dag, at man ikke nødvendigvis behøver at være mekaniker for at skulle arbejde hos Toyota’ slutter Brian Svanholm.

Hele dagen var der desuden masser af aktiviteter på messen. Dagen bød nemlig også på skills-stafet for 8. klasserne, straffesparkskonkurrence med HIK’s målmænd og opvisning med GymnastikNørd’erne. Sidst på eftermiddagen blev messen åbnet for alle og her besøgte både forældre og unge fra Mariagerfjords ungdomsuddannelser messen.

Update 10-11-15: Udstillerliste samt standplan

Nu er der godt to uger til messen løber af stablen, og vi er nu klar med en samlet og endelig liste over udstillere på messen samt en standplan. Standplanen er i målestok 1cm:200cm hvis den er printet i A3 størrelse. De store stande er på 24m2 mens de små stande er på 12m2. Nogle stande er mindre, efter aftale med udstilleren.

Standplanen kan hentes her.

Uddannelsesinstitutioner:
Den Jydske Håndværkerskole
Erhvervsakademi Dania
AMU Nordjylland
EF Education First
Mariagerfjord Ungdomsskole
SOSUnord
VUC og HF Nordjylland
Praktikcenter Tech College aalborg
University College Nordjylland
Tradium Hobro
Tradium Randers
UU Mariagerfjord
Mariagerfjord Gymnasium
Campus Djursland
Tech College Mariagerfjord
Hobro Produktionsskole
Hadsund Produktionsskole
Nordjyllands Landbrugsskole
10. klassecentret Mariagerfjord

Virksomheder:
CEMTEC Fonden/Hydrogen Valley
Dansk Revision
Mariagerfjord Beredskab
Toyota Lihn og Boi
Metafix
Slap a’… rigtigt
Brøner VVS
Mariagerfjord Erhvervsråd
Jutlander Bank A/S
Dania Electric A/S
DBU
Jobcenter Mariagerfjord
Hans Jens Lubricators A/S
Nordjyllands Politi/SSP/Ungdomskonsulenterne
DS Stålkonstruktion A/S
Lillegården El A/S
BM Byggeindustri A/S
Akzo Nobel Salt A/S
Spar Nord Mariagerfjord
Metal Himmerland/HK/3F
DS Stålprofil A/S
Mariagerfjord Kommune
Technicon ApS
Web2Media
Lohbus
Tajima Trading ApS

Update 21-10-15: Flere tilmeldte uddannelser

Udover de nævnte tilmeldte virksomheder, har vi nu også en opdateret liste over tilmeldte uddannelser. Vi ser meget frem til at skabe en god dag for de besøgende sammen med de udstillende virksomheder og uddannelser. 
 
Følgende uddannelsesinstitutioner har tilmeldt sig:
Mariagerfjord Ungdomsskole
Erhvervsakademi Dania
Erhvervsskolerne Aars
AMU Nordjylland
Den Jydske Håndværkerskole Hadsten
EF - Education First
SOSU Nord
VUC og HF Nordjylland
Praktikcenter Tech College Aalborg
Aspect High School
Nordjyllands Landbrugsskole

Update 19-10-15: Slutspurt med tilmeldinger

Op til tilmeldingsfristen fredag d. 9. oktober var der flere virksomheder, som nåede at melde sig til. Vi arbejder nu på at lave en samlet plan over hvordan standene kommer til at stå på messen d. 26. november. 
 
Følgende virksomheder har tilmeldt sig:
Cemtec Fonden/Hydrogen Valley
Dansk Revision
Mariagerfjord Beredskab
Toyota Lihn og Boi
Metafix/2M Ståldesign
Slap a'...rigtigt
Brøner VVS
Mariagerfjord Erhvervsråd
Nordjyllands Politi sammen med SSP og Ungdomskonsulenterne

Update 06-10-15: Flere virksomheder har meldt sig klar

Her et par dage før tilmeldingsfristen er der flere virksomheder, der har meldt sig klar til at tage en snak med de unge i Mariagerfjord Kommune på Erhvervs- og Uddannelsesmesse Mariagerfjord 2015. Nu har Jutlander Bank, Dania Electric og DBU meldt sig til. Derudover er Jobcenter Mariagerfjord også klar til messen d. 26. november. 
 
Hvis du som virksomheder har lyst til at melde dig til er der stadig rig mulighed. Tilmeldingsfristen er fredag d. 9. oktober. Se mere her på siden under virksomhed.

Update 02-10-15: Flere tilmeldte virksomheder

Vi er rigtig glade for at flere virksomheder vil bakke op om messen d. 26. november. Nu har Lillegården El A/S, DS Stålkonstruktion A/S og Hans Jensen Lubricators A/S også meldt sig til. 

Hvis du som virksomheder har lyst til at melde dig til er der stadig rig mulighed. Tilmeldingsfristen er fredag d. 9. oktober. Se mere her på siden under virksomhed.

Update 23-09-15: Tilmeldte Uddannelsesinstitutioner

Erhvervs- og Uddannelsesmessen Mariagerfjord 2015 har også fået en rigtig god opbakning fra de lokale uddannelsesinstitutioner, som har meldt sig til messen. Udover uddannelsesinstitutionerne kan man også få en snak om fremtidens uddannelsesvalg med UU Mariagerfjord. Vi glæder os til at byde dem alle velkommen på messen, og til at give både skolelever fra 8.-10. klasse, unge fra ungdomsuddannelserne samt forældre en god oplevelse på messen torsdag d. 26. november. 
 
Tilmeldte uddannelsesinstitutioner:
University College Nordjylland
Tradium Hobro
Mariagerfjord Gymnasium
Tradium Randers
Campus Djursland
Tech College Mariagerfjord
Hobro Produktionshøjskole
Hadsund Produktionshøjskole
UU Mariagerfjord

Update 14-09-15: God opbakning fra virksomhederne

Der er allerede en del virksomheder der har meldt sig til messen d. 26. november. Som nævnt i pressemeddelelsen udsendt d. 10. september er det utroligt vigtigt at de lokale virksomheder melder sig til messen og er med til at give de unge et indblik i hvilke muligheder de har i forhold til job og uddannelse.

Allerede tilmeldt:
AkzoNobel Salt A/S
Spar Nord Mariagerfjord
Metal Himmerland
DS Stålprofil A/S
Mariagerfjord Kommune
Technicon ApS
Nordjyllands Landbrugsskole
Web2Media
Lohbus
Tajima Trading ApS
BM Byggeindustri

Update 11-09-15 - Udsendt pressemeddelelse med opfordring til lokale virksomheder

Torsdag d. 10. september udsendte Mariagerfjord Erhvervsråd en pressemeddelse om Erhvervs- og Uddannelsesmessen med en opfordring til lokale virksomheder til at tilmelde sig til messen og bakke op om arrangementet. Der kan læses mere her.